Kovettajat ja ohenteet

Maalauskauden olosuhteet vaihtelevat. Kovettajien ja ohenteiden ansiosta maalien käyttöaikaa ja kuivumista voidaan säätää juuri tarpeen mukaan. Näin käytettävissä oleva kausi voidaan hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti. Kovettajamme valitaan siis olosuhteiden mukaan. Nopea kovettaja soveltuu viileään, jopa pakkasessa suoritettaviin maalauksiin. Normaali kovettaja soveltuu tavanomaisiin maalauskauden olosuhteisiin. Hidas kovettaja mahdollistaa maalauksen kuumassa, jopa helteessä. Kovettajien ominaisuuksia voidaan myös hyödyntää eri maalausmenetelmillä ja -välineillä.

Ohenteemme koostuvat nopeasti tai hitaasti haihtuvista liuottimista ja ne valitaan käyttökohteesta ja maalaustavasta riippuen. Niillä on erinomainen kyky liuottaa ja ne soveltuvat siten erinomaisesti pintojen ja työvälineiden puhdistamiseen. Tutustu tarkemmin eri kovettajiin ja ohentajiin alla olevista linkeistä.

 

Tiedoksi! PORADUR -kovettajat ja di-isosyanaatti

Maalien kovettajissa vaikuttavana aineena käytetään isosyanaatteja. Niissä voi olla mukana terveydelle erittäin haitallista di-isosyanaattia. Elokuussa 2023 voimaan tulleen vaatimuksen mukaan kaikkien niitä työssään käyttävien ja käyttöä valvovien tulee opiskella di-isosyanaattien käsittelyn turvallisia työtapoja.

Olemme tiedostaneet asian ja valinneet kovettajiemme kemikaalit siten, että haitallisen di-isosyanaatin pitoisuus jää alle työterveysrajojen. Täten PORADUR -kovettajien osalta koulutusta ei tarvita. Voitte siis di-isosyanaattien osalta huoletta käyttää PORADUR H-ERO, H-Rapid ja H-Open -kovettajia työssänne, toki muut työterveyteen liittyvät ominaisuudet tulee edelleen ottaa huomioon.

Lue lisää isosyanaateista Työterveyslaitoksen sivuilta>

KOVETTAJAT

11PORADUR-H-Ero-normaali-kovettaja

PORADUR H-Ero

Normaali Kovettaja on kaikkien PORADUR-maalien kanssa yhteensopiva alifaattinen, HDI-pohjainen polyuretaanikovettaja. Varma valinta kaikille PORADUR-maaleille.

11PORADUR-H-Rapid-nopea-kovettaja

PORADUR H-Rapid

Nopea Kovettaja on HDI-pohjainen polyuretaanikovettaja, joka on kehitetty viileisiin olosuhteisiin mahdollistamaan maalauksen jopa pakkasessa. Nopean Kovettajan tyypillinen käyttökohde on kattomaalaus aikaisin keväällä ja myöhään syksyllä, pohja- tai välimaalaus sekä huokoisen pohjarakenteen primerointi.

11PORADUR-H-Open-hidas-kovettaja

PORADUR H-Open

Hitaan Kovettajan liuotinkomponentit ovat raskaampia kuin muissa PORADUR-kovettimissa, jolloin valmiin maaliseoksen avoin aika jää pidemmäksi. Se soveltuu näin erityisen hyvin lämpimissä olosuhteissa maalaukseen sekä pensseli- ja telamaalaukseen.

OHENTEET

11PORADUR-Dilux-normaali-ohenne

PORADUR Dilux

Ohenne koostuu nopeasti haihtuvista liuotinkomponenteista, jolla on erinomainen liuotinkyky. Näin Ohenne sopii niin maalin ohentamiseen kuin maalausvälineiden ja maalattavien pintojen puhdistukseen. Voidaan käyttää useita kertoja työvälineiden puhdistukseen PORADUR-maaleja käytettäessä.

11PORADUR-S-Dilux-hidas-ohenne

PORADUR S-Dilux

Hidas Ohenne soveltuu erityisesti PORADUR-maalien pensseli- ja telamaalaukseen, koska sen hitaammin haihtuvat liuotinkomponentit mahdollistavat pidemmän ja paremman pinnanmuodostuksen sekä työskentelyn korkeammassa lämpötilassa.